2011 Cannes Media Lions Ödülü Tesco Sanal Market

2011 Cannes Media Lions Ödülü Tesco Sanal Market

--Reklam--

2011 Cannes Lions Yaratıcılık Festivali Media Lions büyük ödülü Güney Kore, Cheil Worldwide isimli ajansın Tesco için yaptığı çalışmada metroda iş çıkışı bekleyen insanlar hedeflenmiş.
Perakendecilikte devrim olarak nitelendirilen Kore – Tesco’dan Virtual Store – Sanal Market Projesi. Fiziksel dünya ile sanal, on-line dünyanın en iyi entegrasyon örneklerinden biri.


Kore’de daha doğrusu Asya kıtasında kullanılan metro ağları devasa olması ve halkın büyük kısmının metro kullanması iştahlarını kabartmış olacak ki Homeplus sanal mağazalarını metro istasyonlarına taşımış. Görünüm olarak normal mağazaları ile birebir aynı ancak alışveriş mobil cihazlar üzerinden işliyor. Her ürüne bağlı olan QR code’lar ile istediğiniz ürünü sepete atıp anında checkout yapılabiliyor. Kullanıcı eve gittiğinde şansı yaver giderse paketi gelmiş oluyor.

--Reklam--


Sonuçlar:

  • Homeplus online üyelik sayısı %76 artmış
  • Online satış rakamı %130 artış göstermiş
  • Homeplus Kore’de bir numaralı online satış marketi oldu.
  • Perakende mağazaları da neredeyse ikinci duruma geldi.


Okumadan Geçmeyin:



En Çok Aranan Kelimeler:

2011 cannes,market projeleri,koredeki sanal market,kore sanal market

You may also like...

1 Response

  1. 14 Temmuz 2011

    2011 Cannes Media Lions Ödülü Tesco Sanal Market…

    2011 Cannes Lions Yaratıcılık Festivali Media Lions büyük ödülü Güney Kore, Cheil Worldwide isimli ajansın Tesco için yaptığı çalışmada metroda iş çıkışı bekleyen insanlar hedeflenmiş….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir