My Ekran.Net

Abone ol

Kpss 2012 Ön Lisans-Ortaöğretim Soruları ve Yanıtları(Cevapları)

22 Eyl 2012 | Kategoriler : Eğitim | 3 Yorum Var
Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

--Reklam--

Kpss Ön Lisans 2012 Sınavı 22-23 Eylül 2012’de yapıldı. 22 Eylül önlisans düzeyinde ve 23 Eylül ortaöğretim  düzeyinde Genel Yetenek, Genel Kültür Soruları ve Yanıtlarından oluşan Kpss 2012 Soruları ve Yanıtları…

2012 KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI – ORTAÖĞRETİM/ÖN LİSANS SORU KİTAPÇIKLARI VE YANITLARI
SINAV TARİHİ: 22 Eylül – 23 Eylül Temmuz 2012

Soruları Kaydetmek içn Lütfen Sağ Tıklayıp Hedefi Farklı Kaydet‘i seçelim.

Cumartesi Sabah Oturumu (Ön Lisans Oturumu)

Genel Yetenek Soruları
Genel Kültür Soruları
Genel Yetenek Cevap Anahtarı
Genel Kültür Cevap Anahtarı

Pazar Sabah Oturumu(Ortaöğretim Oturumu)
Genel Yetenek Soruları
Genel Kültür Soruları
Genel Yetenek Cevap Anahtarı
Genel Kültür Cevap Anahtarı

--Reklam--

KPSS 2012 Soruları ve Cevapları yayınlandı, yukarıdan ilgili linklerden indirebilirsiniz…

22-23 Eylül 2012’de yapılan Kpss Genel Yetenek Soru Ve Cevapları.

 

Kpss 2012 Sınavı ile ilgili Yorum yapabilir ve sınav ile ilgili soruları burada paylaşabilir ve tartışabilirsiniz…


Okumadan Geçmeyin:



En Çok Aranan Kelimeler:

kpss2012 onlısans soruları,fakir ile zengin arasındaki verginin ölçütü,kpss 2012 ortaöğretim soruları,kpss 2012 ortaöğretim soruları ve cevapları,kpss2012 ortaöğretim sınav cevapları,kpss 2012 önlisans soruları,kpss 2012 önlisans cevap anahtarı,kpss önlisans akılda kalan sorular,23 eylul kpss akilda kalan sorular,2012 kpss ortaöğretim akılda kalan sorular

3 Yorumlar

Yorumlara Abone Ol

  1. ece, 23 Eylül 2012:

    2012 KPSS Önlisans Sınavı Tarih Soru ve Cevapları

    1-Cumhuriyet bayramının kutlama kararı ne zaman yasalaştı ?
    Cevap: 1925

    2- Atatürk dönemindeki ilk kadın pilot savaşçısı kimdir?
    Cevap: Sabiha Gökçen

    3- Kutadgu bilig kime yayınlanmıştır?
    Cevap: Tamgaç buğra han

    4-Fransa’nın doğrudan taraf olmadığı sorunumuz nedir?
    Cevap: Musul

    5-Cumhuriyetin ilanı, mal beyanında fakir ile zengin arasındaki verginin ölçütü?
    Cevap: Denkleştirici

    6-Atatürk döneminde nefes-i sanayi ismi değişerek ne isim almıştır
    Cevap: Güzel Sanatlar akademisi

    7-Duyun-i umumiyeyi hangi padişah kurmuş sorusu
    Cevap: 2.Abdülhamit

    8- Aşağıdakilerden hangisi 1926 yılında çıkarılan kanunlardan biri değildir?
    Cevap: Takrir-i Sükun
    9- Hangisi kapıkulu askerlerinden değildir.
    Cevap: Müsellem

    10- Kurtuluş savaşı sırasında imzalanmayan antlaşma
    Cevap: Brest_Litovsk

    11- Sıralama sorusu
    1) Saltanatın kaldırılması
    2) halifeliğin kaldırılması
    3) Ankaranın başkent olması
    Cevap: 1 -3 – 2

    12-Anadolu Selçuklunun ilişki kurmadığı devlet
    Cevap: Doğu Roma İmparatorluğu

    13- Orhun Abideleri Kimlerin Adına Yazdırılmıştır?
    Cevap: Orhun Kitabeleri üç tanedir ikisi büyük en büyüğü kültikin diğeri abisi bilgekaanın diğeride vezir tonyukuk adına diklimiştir..

    14- Atatürk’ün Sözünden anlaşılan İlke.
    Cevap: Milliyetçilik Olacaktı Çünkü Sürekli Milli Kelimesi Tekrar Ediyordu.

    15- Sivas Kongresinde Rauf Orbay ı kuvayi milliye korgeneral olarak atamıştır . bu karar kuvayi milliyenin aşşağıdakilerden hangi yetkilerindendir?
    1.Yasama 2.Yürütme 3.Yargı
    Cevap:Yürütme

    16- Urfa, Adana, Gaziantep çevresini korumak için açılan cemiyet
    Cevap: Kilikyalılar

    17- Demokratik devlet unsuru olmayan
    Cevap: Seçilenlerin Üstün Olması

    18- Sadabat Paktı Ve Balkan Antantı na üye olmasının nedeni
    Cevap: İtalya ve Almanya

    19- Hangisi demokraside olmazsa olmaz şartlardan biri değildir.
    Cevap: Seçilmişlerin üstünlüğü

  2. ece, 23 Eylül 2012:

    2012 KPSS ÖNLİSANS COĞRAFYA SORU VE CEVAPLARI

    1-Çeltik nerede yetişir?
    Cevap: Akarsu Boyları

    2-Karadenizde yerden yüksekte yapılan evlerin nedeni ?
    Cevap: Nem

    3- Türkiye’de Ulaşımın Yaygınlaşması:
    Cevap: Teknoloji Ve ekonominin gelişmesi Olacaktı

    4- Nükleer santral için Mersin Akkuyu’nun seçilme nedenleri?
    Cevap: Denize yakınlık ve deprem riski

    5- Ormanın yenilenme süresi aşağıdaki bölgelerden hangisinde daha hızlıdır?
    Cevap: Karadeniz

    6- Çığ olaylarında Kuzey tarafıyla dağların arka kısmı arasındaki farkın nedeni?
    Cevap: Donma ve Erime Sürelerini

    7- Karadenızden akdenize olan kıyı seridinin ortak özelliği nedir?
    Cevap: Dağların kıyıya paralel olması (?)

    8- Çanakkale ve Marmara boğazlarında balıkçılığın yoğun olma sebepleri nelerdir?
    Cevap: Akıntı ve balıkların geçiş yolu

    9- Hangi bölgede pamuk yetişmez
    Cevap: Karadeniz

    10- Adana İzmir, İstanbul, İzmit illerinin ortak özellikleri nelerdir?
    Cevap: hepsi

    11- Ege’de sanayi neye dayalıdır?
    Cevap: Tarıma dayalıdır.

  3. ece, 23 Eylül 2012:

    2012 Kpss Önlisans Vatandaşlık Soruları

    1- Memuriyetin bitme nedenlerinden değildir.
    Cevap: YAŞLANMA

    2-Memurlar kaç yılda bir mal bildirimi yapmak zorundadır?
    Cevap: 5 Yıl

    3- Aşağıdakilerden hangisini AB ye girmek için yapılmamıştır?
    Cevap: Askerliğin Kısaltılması

    4- Bir Doğal afette olağan üstü hal yetkisini kim verir?
    Cevap: Cumhurbaşkanı önderliğinde Bakanlar Kurulu. Unutmayınız TBMM bu süreyi uzatır.

    5- Belediye başkanı ve çalışanlarının yaptıkları usulsüzlük çözülene kadar görevden kim alır?
    Cevap: İç İşler Bakanlığı

    6- Para politikasını kim yürütüyor?
    Cevap: Merkez Bankası

    7- Milletvekillerinin Dokunulmazlığını Kim Kaldırabilir?
    Cevap: Anayasa Mahkemesi Kaldırır

    8- Yasama dokunulmazlığı ile ilgilenen mahkeme?
    Cevap: Anayasa mahkemesi

    9- Beş yıllık kalkınma planı amaçları ?
    Cevap: Teşvik-i sanayi kanunu

    10- Deprem sigortası hangi konutlara yapılıyor?

    Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar,
    634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler,
    Bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler,
    Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler.

    Cevap: Tapuya kayıtlı meskenler şıkkı

Yoruma cevap yaz

Geri İzleme linkini Al