2014 YGS Soruları ve Cevapları(Yükseköğretime Geçiş Sınavı)

2014 YGS Soruları ve Cevapları(Yükseköğretime Geçiş Sınavı)

--Reklam--

23 Mart 2014 Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) yapılmıştır. ÖSYM’nin daha önce duyurduğu bilgilere göre soruların yayınlanmayacağını, sadece bir kısmının yayınlanacağını duyurmuştu. İşte yayınlanan YGS 2014 soruları ve cevapları..

--Reklam--

2014 YGS Sınav Soruları ve Cevapları

6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33 üncü maddesi ile 53 üncü maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarılmıştır. Sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan “Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı” uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından 2014-YGS sınavına katılan aday kitlesi düşünülerek test sorularının tamamından rastgele seçilen % 20’si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacaktır. Sınav sorularının % 20’sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, ayrıca; “Temel Soru Kitapçığına” aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir. ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan “Temel Soru Kitapçığı” basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla, her hangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecektir. “Temel Soru Kitapçığı” adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna ve adaylara duyurulur

2014 YGS Sınav ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdan anında paylaşabilirsiniz… YGS Sınav Soruları ve Cevapları hakkındaki yorumlarınızı ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz…


Okumadan Geçmeyin:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir